четвер, 16 листопада 2017 р.

РІЗДВЯНИЙ ПІСТ 2017-2018: ЩО МОЖНА ЇСТИ, А ВІД ЯКИХ ПРОДУКТІВ ПОТРІБНО ВІДМОВИТИСЬ


Різдвяний піст 2017 року триває 40 днів. Різдвяний піст один з найбільш тривалих і строгих у році. Що можна їсти у Різдвяний піст, а від яких продуктів потрібно відмовитись, а також про календар харчування на кожен день – читайте в нашому матеріалі, пише 24 канал. Сообщает http://www.replika.in.ua/


Якщо ви вирішили поститися в Різдвяний піст 2017, варто продумати, як харчуватися в цей період, щоб отримати користь для душі і тіла і при цьому не нашкодити своєму здоров’ю. Адже навіть під час посту люди можуть харчуватися правильно, різноманітно, повноцінно і смачно.

Різдвяний піст 2017: календар харчування на кожен день


У період Різдвяного пості необхідно утримуватися від цілого ряду продуктів: м’яса, молока, яєць, сиру, вершкового масла, в деякі дні від риби.

Що можна їсти з 28 листопада по 19 грудня 2017 року:

Понеділок: можна вживати гарячу їжу рослинного походження, але без олії.

Вівторок, четвер, субота, неділя: дозволяється рослинна олія в невеликих кількостях, плюс риба.

Середа і п’ятниця: сухоїдіння.

4 грудня 2017 року (понеділок) буде свято Введення у храм Пресвятої Богородиці. І в цей день дозволяється вживати в їжу трохи червоного вина.

Що можна їсти з 20 грудня 2017 року по 1 січня 2018:

Понеділок: їжа рослинного походження, але без олії

Вівторок і четвер: рослинна їжа з олією.

Середа і п’ятниця: сухоїдіння

Субота: гаряча їжа рослинного походження з олією, риба.

1 січня після Нового Року дозволяється випити трохи червоного вина.

Що можна їсти з 2 по 5 січня 2018 року

Понеділок і середа: сухоїдіння

Вівторок і четвер: їжа рослинного походження, але без олії.

6 січня – Різдвяний Святвечір – в цей день потрібно дотримуватися особливо суворого посту. Після вечірні дозволяється з’їсти кутю.

Різдвяний піст 2017: що можна їсти

Різдвяний піст менш суворий, ніж Великий і Успенський пости. У харчуванні піст вимагає відмовитися від продуктів тваринного походження: м’яса, яєць, молока і молочних продуктів.

Незважаючи на заборони, ваш раціон під час Різдвяного посту може бути доволі багатим і різноманітним і включати наступні продукти: каші, хліб, сухарі, овочі, гриби, зелень, ягоди, фрукти, сухофрукти, горіхи, насіння, мед, а в деякі дні також рибу, морепродукти, олію і навіть вино.

Під час Різдвяного посту можна вживати сирі, варені, тушковані, запечені, квашені страви. Це можуть бути різноманіт

Немає коментарів:

Дописати коментар