Різдвяний піст 2017 року триває 40 днів. Різдвяний піст один з найбільш тривалих і строгих у році. Що можна їсти у Різдвяний піст, а від яких продуктів потрібно відмовитись, а також про календар харчування на кожен день – читайте в нашому матеріалі, пише 24 канал. Сообщает http://www.replika.in.ua/
Різдвяний піст 2017: календар харчування на кожен день
У період Різдвяного пості необхідно утримуватися від цілого ряду продуктів: м’яса, молока, яєць, сиру, вершкового масла, в деякі дні від риби.
Що можна їсти з 28 листопада по 19 грудня 2017 року:
Понеділок: можна вживати гарячу їжу рослинного походження, але без олії.
Вівторок, четвер, субота, неділя: дозволяється рослинна олія в невеликих кількостях, плюс риба.
Середа і п’ятниця: сухоїдіння.
4 грудня 2017 року (понеділок) буде свято Введення у храм Пресвятої Богородиці. І в цей день дозволяється вживати в їжу трохи червоного вина.
Що можна їсти з 20 грудня 2017 року по 1 січня 2018:
Понеділок: їжа рослинного походження, але без олії
Вівторок і четвер: рослинна їжа з олією.
Середа і п’ятниця: сухоїдіння
Субота: гаряча їжа рослинного походження з олією, риба.
1 січня після Нового Року дозволяється випити трохи червоного вина.
Що можна їсти з 2 по 5 січня 2018 року
Понеділок і середа: сухоїдіння
Вівторок і четвер: їжа рослинного походження, але без олії.
6 січня – Різдвяний Святвечір – в цей день потрібно дотримуватися особливо суворого посту. Після вечірні дозволяється з’їсти кутю.
Різдвяний піст 2017: що можна їсти
Різдвяний піст менш суворий, ніж Великий і Успенський пости. У харчуванні піст вимагає відмовитися від продуктів тваринного походження: м’яса, яєць, молока і молочних продуктів.
Незважаючи на заборони, ваш раціон під час Різдвяного посту може бути доволі багатим і різноманітним і включати наступні продукти: каші, хліб, сухарі, овочі, гриби, зелень, ягоди, фрукти, сухофрукти, горіхи, насіння, мед, а в деякі дні також рибу, морепродукти, олію і навіть вино.
Під час Різдвяного посту можна вживати сирі, варені, тушковані, запечені, квашені страви. Це можуть бути різноманіт
Немає коментарів:
Дописати коментар